| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 9:00 - 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON, M4P 3A2 (
Lokacija-Mapa)

Telefon: +1 (416)483-1080

Faks:       +1 (416)483-1847

Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

 

Konzularna nadležnost    |     Počasni konzuli


 

VAŽNO OBAVEŠTENjE

Imajući u vidu da se za overu naslednih izjava i punomoćja čiji je predmet promet nepokretnosti, određeni broj stranaka i dalje obraća kanadskim javnim beležnicima, skrećemo pažnju da usled izmena u proceduri, naslednu izjavu u vezi sa ostavinskim postupkom koji se vodi u R. Srbiji, kao i punomoćja za promet nepokretnosti (kupoprodaja, poklon i sl.) možete, na teritoriji Kanade,  overiti samo u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu i Ambasadi Republike Srbije u Otavi.
Detaljne informacije možete pronaći na stranici

 

 

Zakon o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije

Zakonom o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije, koji je u primeni od 3. aprila 2018. godine, propisano je da u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen državljanin SFRJ ili državljanin druge republike ranije SFRJ, odnosno državljanin druge države nastale na teritoriji SFRJ, koji na dan 31. decembra 2016. godine i na dan podnošenja zahteva ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji.

Zahtev je moguće podneti u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu navedenog zakona, odnosno do 3. aprila 2019. godine.  


 
 
 
Uručenje Zlatne značke i Povelje Kutlurno-prosvetne zajednice Srbije u Generalnom konzulatu, jul 2018. godine

Sa uručenja Zlatne značke i Povelje Kulturno-prosvetne zajednice Srbije zaslužnim Srbima u Kanadi.  Dobitnici (u sredini), Žarko Brestovac-"Zlatna značka" i u ime Srpske nacionalne akademije (SNA) -"Povelja", Gordana Laković, generalni skeretar SNA, jul 2018. godine.    

 

Dobotnici Zlatne značke i Povelje, Žarko Brestovac i u ime SNA, generalni sekretar Gordana Laković, jul 208. godine.

 

Živorad Ajdačić, generalni sekretar Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, drži uvodnu reč prilikom uručenja Zlatne značke i Povelje, jul 2018. godine. 

 

Živorad Ajdačić, generalni sekretar Kutlurno-prosvetne zajednice Srbije uručuje reprodukciju slike Karadjordja Vasiliju Petkoviću, generalnom konzulu Republike Srbije u Torontu, jul 2018. godine.


Otkrivanje spomenika dr Lazaru Jovanovicu u Vindzoru

Presecanje vrpce prilikom otkrivanja spomenika dr Lazaru Joavnoviću u Vindzoru, 23. juna 2018. godine.

Vrpcu presecaju Filip Roka - predsednik BIA u Vindzoru, Dru Dilkens - gradonačelnik Vindzora, Klaudio Tafuri - italijanski ambasador i Vasilije Petković - generalni konzul R. Srbije  


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova