| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Новости

-------------------------------------------------------------------------------------------

ОБАВЕШТЕЊЕ


Генерални конзулат Републике Србије у Торонту неће радити на Дан државности Републике Србије, 15. и 16. фебруара као и 19. фебруара због обележавања празника Канаде “Family Day”.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Драги земљаци и посетиоци,

Хвала што се се одлучили да посетите Интернет презентацију Генералног конзулата Републике Србије у Торонту.

Уколико живите и радите у Онтарију, Манитоби или Саскачуану, можете се обратити вашем Генералном конзулату у Торонту у вези са свим питањима о Србији и конзуларним услугама, укључујући и издавање виза за улазак у Републику Србију.

Интерент презентација нуди широк спектар информација о конзуларним, друштвеним, политичким, економским, комерцијалним и културним догађањима.

Информације о српским клубовима и удружењима, која се налазе на јурисдикцијском подручју Генерланог конзулата Републике Србије у Торонту су такође доступне.

Ваши коментари и повратне информације о нашим конзуларним услугама су добродошле. Ради даљег унапређења рада Генералног конзулата у области пружања конзуларних услуга, Ваше примедбе, предлози и идеје су врло важни за нас. Зато вас молим да нас контактирате путем нашег мејла или преко бројева наших телефона, који се могу пронаћи на Интернет презентацији Генералног конзулата или записивањем ваших импресија у Књигу утисака, у просторијама Генералног конзулата.

Молим вас, такође да, ради бољег упознавања ваше земље и старе домовине, наше Србије, посетите Интернет портал  http://culture.serbia.travel.

Најискреније се надам да ће Интернет презентација Генералног козулата Републике Србије у Торонту, као и пружене конзуларне услуге, бити Ваше практично и лепо искуство.

Искрено Ваш,

Василије Петковић
генерални конзул

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00- 13:00 часова

Празници

Адреса
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON   M4P 3A2 (Локација/Мапа)

Телефон: +1 (416)483-1080

Факс:       +1 (416)483-1847

Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

 

Конзуларна надлежност   |   Почасни конзули

 


 
 
 
Конкурс за финансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2018.

Обавештавамо вас да је Министарство културе и информисања Републике Србије, Сектор за међународне односе и европске интеграције у области културе расписало КОНКУРС за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2018. Години
Све детаље конкурса, као и пријавне формуларе можете наћи на следећој страници:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-finansiranje-ili-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-kulturnih-delatnosti-srba-u-inostranstvu-u-2018--godini
 


Укинуте визе за држављане четири државе региона Кариба и две државе реигона Латинске Америке

Влада Републике Србије је 6. фебруара 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Комонвелта  - Бахама, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадине, Републике Парагвај и Републике Колумбије, носиоце свих пасоша, према којој могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11. Закона о странцима. Одлука ступа на снагу 15. фебруара 2018. године.

Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Републике Србије у периоду, који је дужи од 30 дана или да се школују, живе и запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Републике Србије. 
Уколико желе да уђу у Републику Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Републику Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Републику Србију треба да поднесу захтев за визу


Небојша Глоговац

 

 

Небојша Глоговац, после представе "Хадерсфилд" у Торонту у септембру 2017. године.
Наше искрено саучешће поводом смрти нашег познатог глумца. Нека му је вечна слава и хвала.

Драгана и Василије Петковић


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова