Printer Friendly Version PREDSEDNIČKI I PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI SRBIJI 2022. GODINE @ 16 February 2022 09:28 PM

16. februar, 2022. godine/03. mart, 2022. godine

Poštovani građani Republike Srbije u Kanadi, obaveštavamo da su 15. februara 2022. godine, raspisani izbora za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a 2. marta 2022. godine, predsednički izbori , koji će se istovremeno održati 3. aprila 2022. godine. 

Ukoliko ste punoletni državljanin/državljanka Republike Srbije, imate prebivalište u Republici Srbiji, a   nalazite se na području koje radno pokriva Generalni konzulat R. Srbije u Torontu (Ontario, Manitoba ili Seskečuan) i želite da iskoristite svoje zakonsko pravo - da glasate na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji, potrebno je da pratite sledeće korake za vašu registraciju za glasanje u Kanadi:

 

1. Proverite da li ste upisani u Jedinstveni birački spisak (JBS), na osnovu jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG),  koji je upisan u vašoj važećoj ličnoj karti Republike Srbije ili važećem pasošu Republike Srbije, na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS), preko sledećeg linka:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

2. Ukoliko proverom na navedeni način iz tačke 1, utvrdite da niste upisani u Jedinstveni birački spisak - JBS, moći ćete da podnesete čitko popunjen

zahtev za upis u jedinstveni birački spisak 

Generalnom konzulatu R. Srbije u Torontu, zajedno sa skeniranim kopijama važeće lične karte (obe strane i pasoša (strana sa fotografijom i podacima), elektronskim putem isključivo na mejl:

glasanje-toronto@rogers.com  .

Kada nadležni organ Republike Srbije donese rešenje o vašem upisu u JBS (o čemu ćete biti obavešteni mejlom), možete podneti

zahtev za glasanje u inostranstvu.

3. Državljani Republike Srbije koji su upisani u jedinstveni birački spisak, a koji borave u provincijama Ontario, Manitoba i Seskečuan, potrebno je da dostave čitko popunjen zahtev za glasanje u inostranstvu (gore naveden link), Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu, kao i skeniranu kopiju važećeg pasoša Republike Srbije (strana sa fotografijom i podacima), ili važeće lične karte Republike Srbije (obe strane lične karte),  najkasnije do 12. marta 2022. godine u ponoć, po srpskom vremenu, isključivo na sledeću mejl adresu:

glasanje-toronto@rogers.com