Printer Friendly Version REFERENDUM O PROMENI USTAVA REPUBLIKE SRBIJE @ 7 December 2021 01:21 AM

02.decembar 2021. godine

Obaveštavamo da je Narodna skupština Republike Srbije donela Odluku o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije. Referendum je zakazak za 16. januar 2022. godine.

Ukoliko ste državljanin/državljanka Republike Srbije i nalazite se na području koje radno pokriva Generalni konzulat R. Srbije u Torontu (Ontario, Manitoba ili Seskečuan) a želite da iskoristite svoje zakonsko pravo i da se izjasnite na referendumu potrebno je da:

1. Proverite da li ste upisani u jedinstveni birački spisak (JBS), na osnovu jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG), koji je upisan u ličnu kartu ili pasoš, preko sajta Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS), odnosno sledećeg linka: https://upit.birackispisak.gov.rs/

2. Ukoliko proverom na navedeni način iz tačke 1, utvrdite da niste upisani u jedinstveni birački spisak, moći ćete da podnesete zahtev za upis u jedinstveni birački spisak Generalnom konzulatu R. Srbije u Torontu elektronskim putem na mejl glasanje-toronto@rogers.com. Kada nadležni organ Republike Srbije donese rešenje o upisu u JBS (o čemu ćete biti obavešteni mejlom), možete podneti zahtev za glasanje u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu.


3. Državljani Republike Srbije koji su upisani u jedinstveni birački spisak, a koji borave u provincijama Ontario, Manitoba i Seskečuan, potrebno je da Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu na mejl glasanje-toronto@rogers.com dostave čitko popunjen obrazac zahteva za glasanje u Generalnom konzulatu R. Srbije u Torontu, kao i skeniranu kopiju važećeg pasoša Republike Srbije ili važeće lične karte Republike Srbije, najkasnije do 24.12.2021 u 18:00 po lokalnom vremenu u Torontu (GMT-5).