Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИЧКИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 2022. ГОДИНЕ @ 3 December 2021 06:45 PM

16. фебруар 2022. године/03. март 2022. године

Поштовани грађани Републике Србије у Канади обавештавамо да су 15. фебруара 2022. године, расписани избори за посланике у Народној скупштини Републике Србије, а  2. марта 2022. године, председнички избори, који ће се истовремено  одржати 3. априла 2022. године.  

Уколико сте пунолетни држављанин/држављанка Републике Србије, имате пребивалиште у Републици Србији, а налазите се на подручју које радно покрива Генерални конзулат Р. Србије у Торонту (Онтарио, Манитоба или Сескечуан) а желите да искористите своје законско право и да гласате на предстојећим парламентарним изборима у Републици Србији потребно је да пратите следеће кораке за вашу регистрацију за гласање у Канади:

 

1. Проверите да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак (ЈБС), на основу јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ),  који је уписан у вашој важећој личној карти Републике Србије или важећем пасошу Републике Србије, на сајту Министарства за државну управу и локалну самоуправу (МДУЛС), преко следећег линка:

 https://upit.birackispisak.gov.rs/

2. Уколико провером на наведени начин из тачке 1, утврдите да нисте уписани у Jединствени бирачки списак - ЈБС, моћи ћете да поднесете читко попуњен 

захтев за упис у јединствени бирачки списак  

Генералном конзулату Р. Србије у Торонту, заједно са скенираним копијама важеће личне карте (обе странe) и пасоша (странa са фотографијом и подацима), електронским путем искључиво на мејл:

glasanje-toronto@rogers.com  .

Када надлежни орган Републике Србије донесе решење о вашем упису у ЈБС (о чему ћете бити обавештени мејлом), можете поднети

захтев за гласање у иностранству.

3. Држављани Републике Србије који су уписани у јединствени бирачки списак,  а који бораве у провинцијама Онтарио, Манитоба и Сескечуан, потребно је да доставе читко попуњен захтев за гласање у иностранству (горе наведен линк), Генералном конзулату Републике Србије у Торонту, као и скенирану копију важећег пасоша Републике Србије (страницу са фотографијом и подацима), или важеће личне карте Републике Србије (обе странице лине карте),  најкасније до 12. марта 2022. године у поноћ, по српском времену, искључиво на следећу мејл адресу:

glasanje-toronto@rogers.coм