Printer Friendly Version Dan NIkole Tesle - 10. jul 2020. godine u Nijagarinim vodopadima @ 11 July 2020 06:37 PM

10. jul 2020. godine

U Nijagarinim vodopadima U Ontariju, obeležen je 10. jul 2020. godine - Dan Nikole Tesle. Zbog aktuelne situacije vezane za pandemiju korona virusa, kao i vanrednog stanja u Ontariju i izrečenih mera zaštite, svečanost je imala nezvaničan karatker.

Međutim, i pored ograničavajućih faktora, pojavio se izvestan broj ljudi iz srpske zajednice, kao i deca iz Srpske škole Nikola Tesla iz Nijagare u srpskim narodnim nošnjama i sa srpskim i kanadskim zastavama.

Na neformalnoj svečanosti, pored njenog organizatora i domaćina Borislava Živkovića, direktora Srpske škole, prisustvovali su i sveštenik crkve Sv. Đorđa u Nijagari - Milorad Delić, poslanik u saveznom parlamentu Kanade (MP) - Toni Baldineli, gradonačelnik Nijagarinih vodopada - Džim Diodati i generalni konzul Republike Srbije u Toront -  Vasilije Pektović.

Deo učenika Srpske škole "Nikola Tesla" iz Nijagare, direktor Srpske škole Borislav Živković, GK RS u TO Vasilije Petković i sveštenik u crkvi Sv. Đorđa u Nijagari Milorad Delić (pored spomenika).

MP Toni Baldineli, gradonačelnik Nijagare Džim Diodati i GK RS u TO Vasilije Petković

GK RS u TO Vasilije Petković i direktor Srpske škole "Nikola Tesla" u Nijagari Borislav Živković.