Printer Friendly Version REŽIM RADA GENERALNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE U TORONTU USLED UVODJENJA VANREDNOG STANJA U REPUBLICI SRBIJI I PROVINCIJI ONTARIO @ 17 March 2020 05:45 PM

17. mart 2020. godine

POVODOM  UVOĐENJA VANREDNOG STANJA U REPUBLICI SRBIJI I PROVINCIJI ONTARIO ZBOG PANDEMIJE KORONA VIRUSA - COVID 19

Imajući u vidu najnoviji razvoj događaja u vezi sa pandemijom korona virusa  i uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji i provinciji Ontario, Generalni konzulat Republike Srbije u Torontu obaveštava o sledećim prinudnim merama:

Genralni konzulat će pružati konzularne usluge samo i isključivo u slučajevima izuzetne hitnosti - smrtni slučajevi, neodložna potreba lečenja u inostranstvu ili Srbiji, povrede i ranjavanje opasne po život i lišavanje slobode (hapšenja). Pružanje navedenih konzularnih usluga se odnosi isključivo na državljane Republike Srbije i Republike Crne Gore, koji nemaju državljanstvo Kanade.

Dvojni državljani R. Srbije i R. Crne Gore sa jedne i Kanade sa druge strane, biće tretirani kao kanadski državljani, jer se prema Bečkoj konvenciji o konzularnim odnosima iz 1963. godine, dvojni državljani tretiraju kao državljani one države čije državljanstvo imaju, a na čijoj se teritoriji trenutno nalaze.

U slučaju potrebe, samo i isključivo u gore navedenim hitnim slučajevima, potrebno je da se obratite na e-mail Generalnog konzulata Republike Srbije u Torontu: gkrstoronto@rogers.com. Ostali slučajevi neće biti razmatrani.  

S tim u vezi, imajući u vidu vanredno stanje u Republici Srbiji i provinciji Ontario, molimo da ne dolazite u Generalni konzulat do ukidanja vanrednog stanja, samim tim, poboljšanja epidemiološke situacije.

Svi termini za pasoše, overe, državljanski status R. Srbije, potvrde i dr. otkazuju se do daljnjeg.

______________