Printer Friendly Version РЕЖИМ РАДА ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТОРОНТУ УСЛЕД УВОЂЕЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ И ПРОВИНЦИЈИ ОНТАРИО @ 17 March 2020 05:34 PM

17. март 2020. године

ПОВОДОМ УВОЂЕЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ И ПРОВИНЦИЈИ ОНТАРИО ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

Имајући у виду најновији развој догађаја у вези са пандемијом корона вируса  и увођењем ванредног стања у Републици Србији и провинцији Онтарио, Генерални конзулат Републике Србије у Торонту обавештава о следећим принудним мерама:

Почев од 18. марта 2020. године, Генерални конзулат ће пружати конзуларне услуге само и искључиво у случајевима изузетне хитности - смртни случајеви, неодложна потреба лечења у иностранству или Србији, повреде и рањавање опасне по живот и лишавања слободе (хапшења). Пружање наведених конзуларних услуга се односи искључиво на држављане Републике Србије и Републике Црне Горе, који немају држављанство Канаде.

Двојни држављани Р. Србије и Р. Црне Горе са једне и Канаде са друге стране, биће третирани као канадски држављани, јер се према Бечкој конвенцији о конзуларним односима из 1963. године, двојни држављани третирају као држављани оне државе чије држављанство имају, а на чијој се територији тренутно налазе.

У случају потребе, само и искључиво у горе наведеним хитним случајевима, потребно је да се обратите на е-маил Генералног конзулата Републике Србије у Торонту :  gkrstoronto@rogers.com. Остали случајеви неће бити разматрани.  

С тим у вези, имајући у виду ванредно стање у Републици Србији и провинцији Онтарио, молимо да не долазите у Генерални конзулат до укидања ванредног стања, самим тим, побољшања епидемиолошке ситуације.

Сви термини за пасоше, овере, држављански статус Р. Србије, потврде и др. отказују се до даљњег.

________