Printer Friendly Version IZMENE U RADU GENERALNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE U TORONTU POD NOVIM OKOLNOSTIMA ZBOG KORNA-VIRUSA @ 13 March 2020 07:01 PM

U skladu sa odlukama Vlade R. Srbije, kao i preporukama Ministarstva zdravlja Ontarija, u vezi sa pandemijom  COVID-19 (Korona virus) a u cilju zaštite zdravlja stranaka koje se obraćaju Generalnom konzulatu R. Srbije u Torontu, kao i zaposlenih u našem diplomatsko-konzularnom predstavništvu, obaveštavamo Vas da će Generalni konzulat R. Srbije u Torontu, počev od 16. marta 2020.godine ograničiti rad sa strankama na hitne i neodložne slučajeve. Do poboljšanja epidemiološke situacije, molimo da odložite svoj dolazak u Generalni konzulat R. Srbije.

Konzularne radnje čiji će obim biti smanjen:
1. Predaja zahteva za izdavanje pasoša – Generalni konzulat će primati zahteve za izdavanje pasoša samo u hitnim i neodložnim slučajevima:
- potreba lečenja u inostranstvu
- smrt ili teška bolest užeg člana porodice
- regulisanje statusa u Kanadi u slučajevima kada je stranci ostavljen rok za podnošenje pasoša,
- drugi neodložni slučajevi u skladu sa procenom Generalnog konzulata.
U svim navedenim slučajevima, stranka je dužna da podnese dokaz u pisanoj formi (uput lekara, izvod iz matične knjige umrlih, pismo advokata ili imigracionih vlasti Kanade).

2. Overa isprava – solemnizacija i javnobeležnički zapisi – isključivo po zakazanom terminu. Pre zakazivanja termina obavezno je dostaviti punomoć, kopiju pasoša ili lične karte i kanadsku adresu na e-mail Generalnog konzulata.
Molimo da se za ovu vrstu overe obraćate samo u hitnim i neodložnim slučajevima.

Molimo da se za ovu vrstu overa obraćate samo u hitnim i neodložnim slučajevima.

3.Za nadoveru pečata i potpisa kanadskog javnog beležnika, kao i za izdavanje carinske potvrde, u hitnim slučajevima, biće omogućeno podnošenje dokumenata poštom. Za detaljne informacije, molimo pozovite Generalni konzulat.

4. Posebno skrećemo pažnju da ukoliko dolazite iz udaljenijih gradova, prethodno obavezno pozovete Generalni konzulat kako bismo utvrdili da li posedujete odgovarajuća dokumenta i da li Generalni konzulat, u ovom trenutku, može da odgovori na Vaš zahtev.

5. Podnošenje zahteva za prijem u državljanstvo, prijavu dece ili sklapanja braka molimo da odložite za period poboljšanja epidemiološke situacije.
Molimo da sva pitanja u vezi sa konzularnim radnjama upućujete na e-mail Generalnog konzulata ili telefonskim putem, kako bi neposredni kontakt smanjili na minimum.