Printer Friendly Version ИЗМЕНЕ У РАДУ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТОРОНТУ ПОД НОВИМ ОКОЛНОСТИМА ЗБОГ КОРОНА-ВИРУСА @ 13 March 2020 06:50 PM

У складу са одлукама Владе Р. Србије, као и препорукама Министарства здравља Онтарија, у вези са пандемијом  COVID-19 (Корона вирус), а у циљу заштите здравља странака које се обраћају Генералном конзулату Р. Србије у Торонту, као и запослених у нашем дипломатско-конзуларном представништву, обавештавамо Вас да ће Генерални конзулат Р. Србије у Торонту, почев од 16. марта 2020.године ограничити рад са странкама на хитне и неодложне случајеве. До побољшања епидемиолошке ситуације, молимо да одложите свој долазак у Генерални конзулат Р. Србије.

Конзуларне радње чији ће обим бити смањен:
1. Предаја захтева за издавање пасоша – Генерални конзулат ће примати захтеве за издавање пасоша само у хитним и неодложним случајевима:
- потреба лечења у иностранству;
- смрт или тешка болест ужег члана породице;
- регулисање статуса у Канади у случајевима када је странци остављен рок за подношење пасоша на увид;
- други неодложни случајеви у складу са проценом Генералног конзулата;

У свим наведеним случајевима, странка је дужна да поднесе доказ у писаној форми (упут лекара, извод из матичне књиге умрлих, писмо адвоката или имиграционих власти Канаде).

2. Овера исправа – солемнизација и јавнобележнички записи – искључиво по заказаном термину. Пре заказивања термина обавезно је доставити пуномоћ, копију пасоша или личне карте и канадску адресу на е-маил Генералног конзулата.

Молимо да се за ову врсту овере обраћате само у хитним и неодложним случајевима.
3. За надоверу печата и потписа канадског јавног бележника, као и за издавање царинске потврде, у хитним случајевима, биће омогућено подношење докумената поштом. За детаљне информације, молимо позовите Генерални конзулат.

4. Посебно скрећемо пажњу да уколико долазите из удаљенијих градова, претходно обавезно позовете Генерални конзулат како бисмо утврдили да ли поседујете одговарајућа документа и да ли Генерални конзулат, у овом тренутку, може да одговори на Ваш захтев.

5. Подношење захтева за пријем у држављанство, пријаву деце или склапања брака молимо да одложите за период побољшања епидемиолошке ситуације.
Молимо да сва питања у вези са конзуларним радњама упућујете на е-маил Генералног конзулата или телефонским путем, како би непосредни контакт смањили на минимум.