Printer Friendly Version НОВИ РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА @ 13 March 2020 05:34 PM

Поводом пандемије изазване корона - вирусом, спроводи се посебан поступак на граничним прелазима приликом уалска у Републику Србију, обавештавамо о следећем: 

Поступак на граничном прелазу при уласку путника у Републику Србију:

Од 10.03.2020. године уводе се мере привремене забране, односно ограничења уласка и кретања лица која долазе са подручја интензивне жаришне трансмисије2. Привремена забрана уласка односи се на стране држављане који долазе из наведених подручја, са изузетком учесника у транспорту роба и лица који су добили сагласност за улазак у земљу од Радне групе Министарства здравља, а на основу одговарајућег доказа о здравственом стању (негативан тест на корона вирус не старији од 48 сати).

Свим путницима држављанима Републике Србије који долазе из подручја интензивне трансмисије вируса SARS-CoV-2 се уручује решење о здравственом надзору.

На међународним аеродромима у Републици Србији здравствено упозорење уручује аеродромско особље[4] свим путницима приликом изласка из авиона.

На одређеним копненим граничним прелазима свим путницима који су боравили у подручјима интензивне трансмисије вируса SARS-CoV-2 у претходних 14 дана, решење о здравственом надзору уручује гранични санитарни инспектор. Гранична полиција упућује граничном санитарном инспектору путнике који пријаве боравак у подручјима интензивне трансмисије вируса у претходних 14 дана, ради спровођења поступка.