Printer Friendly Version "Desete konferencije medicinske dijaspore“ u Beogradu, od 20. do 22. juna 2019. godine @ 18 March 2019 04:32 PM

           Pod pokroviteljstvom NJ.K.V. princa Aleksandra i NJ.K.V princeze Katrine u toku je proces organizovanja „Desete konferencije medicinske dijaspore“, u Beogradu od 20. do 22. juna 2019. godine.
           Cilj Konferencije je da se srpski lekari iz inostranstva i međunarodni medicinski stručnjaci okupe u misiji podrške srpskom zdravstvenom sistemu promovišući solidarnost, prijateljstvo i razmenu znanja.
           Pored Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, partneri u organizaciji Konferencije su i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Svetska zdravstvena organizacija, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Univerzitetska dečija klinika, Lekarska komora Srbije i Kraljevski medicinski odbor.
           Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u hotelu „Hilton“ u Beogradu, u četvrtak 20. juna 2019. godine u 9:00 sati. Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova gospodin Ivica Dačić zvanično će se obratiti lekarima koji prisustvuju Konferenciji.
           Prijem za sve učesnike Konferencije biće održan 20. juna 2019. godine u Kraljevskom dvoru, nakon čega sledi večera u čast predavača i partnera u organizaciji manifestacije.
           Vebsajt „Desete konferencije medicinske dijaspore“ nalazi se na internet adresi www.sdm.rs.

___________________________________________________________________________________________________